ورود ثبت اقامتگاه

بوم گردی چیست؟

دسته‌بندی: اقامتگاه در سفر

 

اقامتگاه بوم ‌گردی چیست؟

اکوتوریسم با معادل فارسی “بوم گردی” به معنای سفری مسئولانه است که بیش از هر چیز به حفظ ارزش‌های محیط زیستی و معنوی یک منطقه توجه دارد. بوم‌گرد، گردشگری است که به یک منطقه بکر طبیعی سفر کرده و سعی دارد کمترین اثر منفی را بر ویژگی‌های اصیل طبیعی، فرهنگی، محیطی و اجتماعی منطقه برجای بگذارد. بوم گردی در تعامل مستقیم و بهینه با مردم محلی قرار دارد بنابراین، به گردشگر تجربه‌ سفری خاص و فراموش‌نشدنی می‌بخشد و در عین حال بر بهبود کیفیت زندگی مردم محلی تاثیر مستقیم می‌گذارد. به بیانی دیگر میتوان گفت، اکوتوریسم یک روش بلندمدت و پایدار برای کسب درآمد، بدون تخریب و آسیب زدن به منطقه است. با ما همراه باشید تا ببینیم مفهوم اقامتگاه بوم گردی چیست؟

 

بوم گردی چیست؟

اقامتگاه بوم گردی نار تی تی یزد

 

اقامتگاه بوم گردی چیست؟

یک اقامتگاه بوم گردی ویژگی‌هایی دارد که آن را از سایر اقامتگاه‌ها جدا می‎سازد. اقامتگاه‌های بو‌م گردی معمولا در مناطق طبیعی و روستایی و در نزدیکی جاذبه‌های بکر طبیعی منطقه ساخته می‌شوند. این اقامتگاه‌ها، خارج از محیط‌های شلوغ شهری و به دور از ترافیک، سروصدا و آلودگی‌های صوتی و محیطی هستند. اقامتگاه‌های بو‌م گردی در هر منطقه‌ای که باشند، به سبک معماری خانه‌های محلی همان منطقه ساخته می‌شوند. بیشتر این اقامتگاها، خانه‌های قدیمی هستند که با بازسازی و احیا، مجددا مورد استفاده عموم قرار گرفته‌اند. اقامتگاه‌های بو‌م گردی معمولا کوچک هستند و کمتر از ۳۰ اتاق ظرفیت دارند. در طراحی این اقامتگاه‌ها از سیستم‌های سازگار با محیط زیست بهره برده می‌شود. این اقامتگاه‌ها باید طوری طراحی شوند که مصرف انرژی برق، آب و همچنین تولید زباله در آن‌ها حداقل بوده و بدون آسیب‌رسانی به محیط طبیعی پیرامون باشد.

 

اقامتگاه بوم گردی چیست؟

الهام از معماری بومی در اقامتگاه بوم گردی ارگ رادکان

 

<< برای اجاره اقامتگاه بوم گردی کلیک کنید >>

 

جالب است بدانید، این نوع از اقامتگاه‌ها در جهان با نام اکولودژ یا اکولادج (Ecolodge) شناخته می‌شوند. از حدود سال ۱۹۹۰ میلادی این نام در جهان به اقامتگاه‌هایی اطلاق می‌شد که بر پایه حفظ فرهنگ، معماری و صنایع دستی بومی هر منطقه ساخته می‌شدند و نسبت به توسعه پایدار متعهد بودند. چندسالی است که شکلی از این اقامتگاه‌ها در ایران تاسیس شده‌اند. در ایران اقامتگاه‌هایی که با اصول توسعه پایدار و اکولودژ (یا اکولادج) همخوانی داشته باشند عملا وجود ندارند. اما تعدادی از اقامتگاه‌های بوم گردی مانند گیله بوم در روستای قاسم آباد گیلان، به این استاندارد بسیار نزدیک هستند. تعداد اقامتگاه‌هایی که از این اصول پیروی می‎کنند به ۱۰ عدد هم نمی‌رسد.

 

بوم گردی گیله بوم

استفاده از صنایع دستی روستای قاسم آباد در بوم گردی گیله بوم

 

اقامتگاه‌های بوم گردی چه امکاناتی دارند؟

بیشتر اقامتگاه‌های بوم گردی، سطح مناسبی از امکانات رفاهی و بهداشتی را برای گردشگران فراهم کرده‌اند. این اقامتگاه‌ها معمولا مجهز به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مدرن هستند اما ممکن است با امکاناتی نظیر پنکه سقفی، بخاری هیزمی، بخاری نفتی و… هم مواجه شوید. بیشتر اقامتگاه‌های بوم گردی از سطح بهداشت مناسبی برخوردار هستند اما توجه داشته باشید که در اکثر این اقامتگاه‌ها، حمام و سرویس بهداشتی در بیرون از اتاق‌ها قرار گرفته و اشتراکی است. سیستم خواب در اقامتگاه‌های بوم گردی لحاف و تشک است و گاهی ممکن است تخت هم باشد. هزینه‌های اقامتگاه‌های بوم گردی به ازای اقامت هر شب برای هر نفر محاسبه می‎گردد و صبحانه را نیز شامل می‌شود. اکثر این اقامتگاه‌ها آشپزخانه دارند و غذاهای سنتی محلی را پخت می‌کنند. بدین معنی که در صورتی که دوست داشته باشید می‌توانید برای وعده‌های غذایی ناهار و شام، طعم غذاهای محلی منطقه را بچشید.

 

بوم گردی

بوم گردی چیست؟

 

<< برای رزرو اقامتگاه بوم گردی کلیک کنید >>

 

همراهی جامعه محلی

اقامتگاه‌های بوم گردی از افراد بومی منطقه بعنوان راهنمایان محلی استفاده می‌کنند تا منطقه را به بهترین شکل به مسافرین معرفی کنند. این اقامتگاه‌ها ضمن آموزش جامعه محلی، برای افراد محلی منطقه ایجاد کارآفرینی کرده و در اقتصاد محلی مشارکت می‌کنند. اقامتگاه‌های بوم گردی با جامعه‎ی محلی تعاملی بهینه دارند و می‌توانند نقش بسزایی در معرفی صحیح فرهنگ و آداب و رسوم منطقه داشته باشند.

 

اقامتگاه بوم گردی چیست؟

بازدید از کارگاه چادر شب بافی در روستای قاسم آباد گیلان

 

بوم گردی چیست؟ اقامتگاه‌‌های بوم‌گردی به معرفی مراسم بومی توجه ویژه دارند و مسافران می‌توانند با همراهی راهنمایان محلی، از مراسم و آیین‌های باستانی، بومی یا مذهبی مناطق محلی بازدید داشته باشند. بعضی از اقامتگاه‌های بوم گردی که در مسیر صحیح حرکت می‌کنند، برنامه‌های بلندمدت و برنامه‌ریزی شده برای توسعه و حفظ محیط زیست پیرامون خود دارند. یک اقامتگاه محلی پویا از تصاویر، کتاب‌ها، نقشه‌ها و پوسترها برای معرفی جاذبه‌ها و آداب و رسوم بکر منطقه به گردشگران و بازدید کنندگان استفاده می‌کند.

 

اکوتوریسم و جامعه محلی

عرضه صنایع دستی جامعه محلی در قشم

 

اقامتگاه بوم گردی می‌تواند تجربه‌ای خاص برای عاشقان سفر باشد. تجربه‌ای وسوسه کننده که حتما به یکبار امتحان آن می‌ارزد. اقامتی بیاد ماندنی که بعد از یکبار تجربه کردن، نمی‌توان از تجربه دوباره و چندباره آن دست کشید. رزرو اقامتگاه بوم گردی در سراسر ایران و شهرهایی نظیر قشم، گیلان، یزد، کاشان، همدان، شیراز، اصفهان و … از سایت جاده امکان پذیر است. برای رزرو اقامتگاه بوم گردی کلیک کنید.

 

ثبت نام رایگان در جاده

100/100
1 Review
5 stars 1
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت امتیاز و نظر

حسام طاهریان


سلام ودرود فراوان بسیار عالی بود تشکر بابت مطالب زیبا وقشنگتون .

سایت جاده

با سلام، خوشحالیم که مطلب مورد توجه شما قرار گرفته است.